Pozná kočka sladké? TIP#015

Vzhledem k tomu, že na to nemá chuťové buňky, sladká chuť je jí lhostejná. Jak už tedy zaznělo v Mohu kočce dávat lidské jídlo?, cokoliv sladkého se pro kočku nehodí, a do jejího bříška nepatří. Hodně nebezpečná jsou zejména umělá sladidla. 

Kočky se u jídla rozhodují hlavně podle čichu, chuť velkou roli nehraje. Byť jim kyselé a hořké chutnat nebude, jídlo si vždy nejprve řádně očichají. 

A která sladkost je pro ni vůbec nejhorší? Lidmi milovaná čokoláda je pro kočky životu nebezpečná. Stejně jako u psů jde o vysoce toxickou záležitost (na vině je theobromin, látka, která je pro kočky i psy jedovatá). 

Abyste měli jistotu, že neděláte žádné dietní prohřešky, vězte, že do misky patří jen prověřené krmivo pro kočky. Ať už preferuje granule, konzervy nebo něco z řady pamlsků, kvalitní strava jí nikdy neublíží. Kočka je jasný masožravec, takže její oblíbence snadno uhodnete. Vyvarujte se ale čehokoliv s vysokým obsahem soli.

TIP: Pokud se ptáte čím kočku odměňovat, tak odpověď najdete v Úplatky a pamlsky pro mlsné kočičky  a přečtěte si i Jaké doplňky stravy jsou pro kočky nutné a vhodné

📈 51